Het perfecte plaatje vanaf de motor

Tijdens de openingswedstrijd van de Holland Cup, de dorpenomloop Rucphen, zette Utilitys onder andere twee van haar motoren in om de wielerkoers van dichtbij te registreren. Mede dankzij eigen ontwikkelde hardware zorgt Utilitys ervoor dat de cameraman, samen met motard, strakke beelden bij de kijker thuis bezorgt.

Achterop de motor zit het zenuwcentrum van de verbindingen”, legt Utilitys cameraman Dirk Klaver uit. “Ik leun er oneerbiedig tegen aan tijdens de koers, maar via de 4G zender achterin heb ik contact met de regisseur en de technische mensen in de regiewagen. Dat zorgt er voor dat ik precies weet wanneer mijn beeld live is en wat er zich in de koers afspeelt. Hierdoor kan ik me volledig concentreren op mijn eigen werk.

Gerben Vissers, technisch manager bij Utilitys, vervolgt: “Onze motorkoffers hebben al een aantal iteraties gehad, dankzij feedback van zowel klanten als cameramensen blijven ze continu in ontwikkeling. Communicatie is essentieel, via de 4G zender verloopt niet alleen het beeld en geluid van de camera, maar dankzij eigen ontwikkelde hardware ook de intercomverbindingen en het tally-signaal. De accu’s worden opgeladen door de dynamo van de motor, hierdoor kan de camera blijven draaien en kunnen we extra apparatuur aansluiten om het zware werk van de motard en cameraman makkelijker te maken.

De camera’s van Utilitys zijn uitgerust met gestabiliseerde lenzen, hierdoor blijven de beelden stabiel onder ruwe omstandigheden. “Ik rij vandaag met Dirk de Velde Harsenhorst, een ervaren motard”, vertelt cameraman Dirk Klaver, “maar je ontkomt niet aan oneffenheden in het wegdek. Met een gestabiliseerde lens blijft de wedstrijd goed te volgen voor de kijker en kunnen we op grotere afstand van de renners rijden.

Utilitys is gespecialiseerd in het registreren van wielerwedstrijden. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en projecten.