Efficiënt en veilig werken op afstand

Voor de Noordelijke Dagblad Combinatie zorgen wij tijdens de ‘intelligente lockdown’ dagelijks voor de registratie van een korte Q&A sessie op locatie met Pro-Time verslaggever Symen Bosma en een wisselende gast. Dankzij onze IP cloud regie in Heerenveen kunnen wij met een minimale bezetting veilig en op afstand werken en daarmee de richtlijnen van het RIVM naleven.

Bij het ingaan van de landelijke maatregelen hebben wij direct ons personeel opgesplitst in een binnen- en buitendienst”, legt technisch manager Gerben Vissers uit. “De teams op locatie bestaan uit twee personen en zijn uitgerust met twee camera’s, een aantal microfoons, de nodige ontsmettingsmiddelen en een 4G zender waarmee het beeld en geluid naar Heerenveen wordt verzonden. In Heerenveen maken we er met maximaal drie personen een compleet programma van en distribueren we de content live over de diverse mediakanalen van NDC Mediagroep.

In de regieruimte in Heerenveen coördineert Gerben Vissers de in- en uitgaande verbindingen. Gerben: “Met één WMT zender van Mobile Viewpoint kunnen wij twee camerabeelden met de bijbehorende audiosporen over een 4G signaal live naar Heerenveen verzenden. Hierdoor is onze footprint op locatie minimaal en verlagen we het risico op overdracht en verspreiding van het virus.

Utilitys heeft met deze werkwijze bewezen dat haar cloud regie niet alleen efficiënt en duurzaam is, maar ook bijdraagt aan een veilige werkomgeving voor klanten en eigen personeel.
Wilt u meer weten over de cloud producties van Utilitys, neem dan contact met ons op.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en projecten.