Compact in het ruim

Utilitys lag tijdens de demonstratie ‘Red de Hollandsche Zeilvloot’ één dag voor Pampus aan boord van de Admiraal van Kinsbergen. Dankzij de compacte fly away set van Utilitys kon er drie uur lang live televisie gemaakt worden vanuit het benedendek van de driemaster. De uitzending was te volgen via de mediakanalen van de Leeuwarder Courant en via de regionale omroep Podium.TV.

Stephan Wielinga, CEO van Utilitys, vertelt: “In sommige situaties is het praktisch niet mogelijk om een grote regiewagen in te zetten. Voor dit soort producties hebben wij een compacte regieset gebouwd die op transport uit slechts twee flightcases bestaat, maar op locatie volledig is ingericht met werkplekken voor de regisseur, beeld- en audiotechnicus en optioneel een graphics of LSM operator. De set biedt standaard plaats aan vier camera’s en kan desgewenst uitgebreid worden met meerdere externe bronnen.

Aan boord van de Admiraal van Kinsbergen werd voor het eiland Pampus live verslag gedaan van de manifestatie. Hiervoor werden drie camera’s op het dek en één, samen met verslaggever Symen Bosma, draadloos via het hoogfrequente spectrum in een rubberboot aangesloten op onze compacte regieset. Tevens werd het programma Cultuur aan Huis, gepresenteerd door theatermaker en cabaretier Arno van der Heyden, live uitgezonden.

De verbinding met de MCR van Utilitys in Heerenveen verliep volledig via 4G. “Mede door een goede voorbereiding en nauwkeurige antenne plaatsing verliep de verbinding vlekkeloos en bleef deze gedurende de hele uitzending stabiel”, vervolgt Gerben Vissers, technisch manager bij Utilitys. “4G zorgt voor een efficiënte workflow en in combinatie met de kleine footprint van onze compacte regieset bieden wij voor de klant een lage drempel om live televisie te maken op bijzondere locaties zoals deze.

De meercamera faciliteiten van Utilitys zijn flexibel inzetbaar van 2 tot 17 camera’s. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en projecten.